Lid worden

Wij verwelkomen graag nieuwe leden bij De Lintse Windklievers! 

Om je aan te sluiten, volstaat het om een account aan te maken op deze site en het lidgeld van € 32 te storten op rekeningnummer BE59 9501 9579 3926 met vermelding van je naam. Na ontvangst van je storting, zal je de uitnodigingen voor de ritten wekelijks per mail ontvangen en kan je de gereden ritten online registreren.  

  • Hoe een account aanmaken?

    • Ga naar ‘Login’, rechtbovenaan de pagina
    • Klik op ‘Registreer hier’
    • Vul je gegevens in en klik op ‘Registeren’

    Je bent nu ingelogd.   

Indien je nog geen vergunning bezit bij een wielerbond ben je verplicht zelf je inschrijving te regelen zodat je verzekerd bent. Je kan je inschrijven bij de bond Cycling Vlaanderen via de link Cycling Vlaanderen.

Om je een idee te geven wat je mag verwachten als lid van De Lintse Windklievers, geven we nog wat info mee over de club, de ritten en de kledij.

De Lintse Windklievers telt meer dan 80 rijdende leden onder wie een vrouwenploeg ‘De Lintse Fietsvedetjes’ en 11 steunende leden.

In het seizoen (van 1 maart tot 31 oktober) rijden we op zaterdagen, zondagen en op feestdagen. Op zondag rijden we in 3 groepen: A-groep (100 à 125 km, richtsnelheid 32 à 36 km/u), B-groep (70 à 100 km, richtsnelheid 28 à 32 km/u) en C-groep. Op de andere dagen splitsen we niet op en rijden we aan een snelheid die iedereen aankan. Onze Fietsvedetjes rijden op zaterdagen (50 à 70 km, richtsnelheid 25 km/u).

Van 1 november tot eind februari rijden we op zondag in één grote groep over grote banen om de conditie te onderhouden. De Fietsvedetjes rijden ook hun winterrit steeds op zaterdag. In die maanden zijn er geen officiële ritten op zaterdag, maar vaak spreken clubleden dan onderling af. We hebben wel traditioneel een rit op nieuwjaarsdag (die wordt afgesloten met bubbels en hapjes).

Onze ritten worden trouwens altijd afgesloten in café ’t Hoefijzer in Lint voor het meer sociale gebeuren. In het seizoen is er, afhankelijk van de afstand, ook nog een stop onderweg. Voor de lange zaterdagritten wordt er zelfs een lunch ingelast.

We rijden meestal eigen ritten, die we op zondag ‘Classico’ noemen en die dus uitgetekend zijn door clubleden. Daar wordt altijd een gpx bij voorzien. Enkele keren per seizoen worden er op zaterdag ook ritten ‘op verplaatsing’ voorzien. We verzamelen dan met de auto op het Kerkplein in Lint om bv. naar de Ardennen, de Voerstreek of Nederlands Limburg te trekken.

Alle info over de ritten vind je op onze website in de rittenkalender.

We organiseren enkele keren per jaar een activiteit voor onze leden (en hun partner/gezin), gewoonlijk één in februari of maart om ons seizoen (van 1 maart t.e.m. 31 oktober) op een fijne manier in te zetten, en één in september of oktober (de familiedag).

Nieuwe leden mogen in principe 3 keer meerijden alvorens lid te worden. Indien zij in oktober lidgeld betalen voor het volgende seizoen kunnen zij wel al deelnemen aan alle ritten maar de puntenregistratie (zie onderaan) zal pas gelden vanaf november. 

Om onderweg voldoende verzekerd te zijn, vragen we onze leden ook zich aan te sluiten bij een wielerbond. Een vergunning bij Cycling Vlaanderen kan je rechtstreeks aanvragen op de website van Cycling Vlaanderen via de link Cycling Vlaanderen.

Uiteraard verwachten we van onze leden dat ze op onze ritten in de clubkledij verschijnen. In 2022 zijn we met nieuwe kledij gestart voor een periode van 4 jaar. We verwachten dat elk lid minstens 4 basisstukken bestelt (2 truitjes en 2 broeken). Dit mogen ook twee korte broeken zijn als je liever met beenstukken rijdt. Omdat op onze broek ook een sponsor staat, vragen we dan ook om niet enkel in het clubtruitje, maar ook steeds in de clubbroek te rijden! Meer informatie over de clubkledij vind je terug op deze site. 

Door mee te rijden of deel te nemen aan de activiteiten kan je punten sparen (ritten rijden = 1p/rit – deelnemen aan clubactiviteiten = 2p/activiteit).

Met de verdiende punten op jaarbasis kan je:

– € 50/jaar verdienen als je minimum 10 punten hebt verzameld. Zo heb je de basisoutfit over 4 jaar bijna helemaal terugverdiend.

– je lidgeld van het volgende jaar hiermee gedeeltelijk of volledig betalen.

Indien je nog vragen hebt, stuur dan een mail naar bestuur@lintsewindklievers.be

Hopelijk tot binnenkort!

Lid worden ?

Stuur vandaag nog je mail naar bestuur@lintsewindklievers.be

en beleef fantastische fietsavonturen !