De Lintse Windklievers vzw

WTC De Lintse Windklievers vzw is een fietsclub in Lint met als clublokaal café ‘t Hoefijzer. Onze club bestaat sinds meer dan 100 jaar en telt meer dan 100 leden en staat voor:

Een heel jaar fietsplezier: ons fietsseizoen start op 1 maart en eindigt op 31 oktober. Tijdens deze periode fietsen we elke zaterdag, zondag en feestdag. Buiten het fietsseizoen rijden we winterritten op zondag. Daarnaast spreken sommige clubleden nog regelmatig af om samen te gaan fietsen of samen op fietsvakantie te gaan.

Een afwisselend aanbod van fietsroutes: standaard vertrekplaats is het Kerkplein in Lint en standaard aankomstplaats is het clublokaal café ‘t Hoefijzer. De georganiseerde ritten hebben verschillende afstanden (van 70 km tot 240 km) en gaan alle windrichtingen uit. Meestal rijden we eigen ‘classico’s’.  Dit zijn routes die door de leden zelf zijn uitgestippeld. 

Keuzevrijheid van afstand en snelheid: we hebben een A-groep (richtsnelheid 32 à 36 km/u) een B-groep (richtsnelheid 28 à 32 km/u), een C-groep en een damesgroep “De fietsvedetjes” (gemiddeld 25 km/u). Op zaterdag rijden de A- en B-groep samen (richtsnelheid 30 à 32 km/u) en de fietsvedetjes afzonderlijk. Op zondag is iedereen vrij om te kiezen tussen de A-, B- of C-groep. Buiten het fietsseizoen rijden alle groepen op zondag samen (gemiddeld 28 km/u) en kan je ook kiezen om te gaan mountainbiken.

Respect en veiligheid: we hebben respect voor elkaar en de andere weggebruikers. We hanteren de principes “samen uit, samen thuis” en “safety first”.

Sfeer en gezelligheid: we stimuleren een positieve groepssfeer op en naast de fiets. Jaarlijks organiseren we een familiedag en een evenement bij de start van het fietsseizoen. Alle leden zijn na de rit welkom om iets te komen drinken in het clublokaal, café ‘t Hoefijzer.

Democratische prijzen: we hanteren democratische prijzen voor de inschrijving en voor de standaard set clubkledij (2 broeken en 2 truitjes). Bij deelname aan ritten en clubactiviteiten kan je clubpunten verzamelen waarmee je je clubkledij grotendeels kunt terugverdienen en het jaarlijkse lidgeld (gedeeltelijk) kunt betalen.

Wees welkom en kom gerust eens testen! Onze winterritten zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Tijdens het fietsseizoen kan je drie testritten meerijden.

Onze groepen

A

Richtsnelheid

32 à 36 km/u

B

Richtsnelheid

28 à 32 km/u

C

Geen richtsnelheid

DAMES

Gem. snelheid

25 km/u

Afwisselend rittenaanbod

Standaard vertrekplaats is het Kerkplein in Lint en standaard aankomstplaats is ons clublokaal, café ‘t Hoefijzer. De georganiseerde ritten hebben verschillende afstanden (van 60 tot 240 km) en gaan alle windrichtingen uit. Meestal rijden we eigen ‘classico’s’. Dit zijn routes die door de leden zelf zijn uitgestippeld.

Activiteiten

We stimuleren een positieve groepssfeer op en naast de fiets. Jaarlijks organiseren we een familiedag en een evenement bij de start van het fietsseizoen. Alle leden zijn na de rit welkom om iets te komen drinken in ons clublokaal, café ‘t Hoefijzer in Lint.

Lid worden

Wij verwelkomen graag nieuwe leden bij De Lintse Windklievers! Om je aan te sluiten, volstaat het om een mail te sturen naar bestuur@lintsewindklievers.be